Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)

Vi stod op til endnu en lidt diset dag, men der var meget bedre mulighed for at opleve naturen end dagen får.

Det var en rigtig smuk køretur langs Balsfjorden hvor vi kom igennem Nordkjosbotn. Det er en meget lille by, men den er centralt beliggende idet E6 her møder E8. Derfor kaldes det ofte Nord-Norges største vejkryds. Vi valgte i stedet at døbe det stedet hvor man køber den dyreste billige vask.

Der bygges mange nye veje, broer og tunneler i Norge. Dette giver ikke de støre kø-problemer, men de midlertidige veje du kører på er meget støvet (det er næsten bare grus og sten). Derfor var bilen ved at være møj beskidt. Så derfor besluttede vi os at den havde fortjent en billig vask.
Et af mange smukke vandfald på turen
Kæresten var flad af grin da han kom ud – han havde bedt om den billigste som kostede 179 NOK! Vi kunne efterfølgende konstatere at den dyreste kostede omkring 300 NOK.

Men bilen blev ren og vi kunne køre videre mod Narvik.

Vi havde ikke planlagt nogle stop under vejs, men hvis du er meget interesseret i anden verdenskrig er området omkring Narvik meget interessant. På grund af der udskibes jernmalm fra minerne var der kraftige kampe i området. Vi så mange skilte til mindesmærke på vores tur.

Da vi kom til Narvik så vi endnu et af Norges store brobyggerier. Vi valgte at gøre et stop, ved hvad vi bagefter opdagede, ville blive længste hængebro i Norge (og nr 7 i verden). Nemlig Hålogalandsbrua, når den er færdig bygget vil du spare omkring 15 minutter på køreturen fra Tromsø, hvilket klart er interessant. Men til gengæld skal du betale for at køre på strækningen, som du gør ved de fleste store nybyggede broer og veje i Norge.

Selve byen Narvik er ikke så stor og der var ikke så meget at se i byen, der klart lever af turister i skisæsonen. Men naturligvis var der et af de skilte vi var stødt på mange gange, nemlig afstanden tli de forskellige storbyer og Nordkapp.


Som kærsten sagde, så var det lidt vildt at tænke på at vi nu følte at vi var på vej hjemad. Men der var 1.933 km til København og 2.089 km til Hamburg. Så der var stadig et godt stykke hjem til Vejle.

Vi valgte at gå en tur på ca 6 km i området, der var flere vandrestier i området – også nogle som ikke direkte var i bjergene.

På turen kom vi forbi Narvik kirke fra 1925, som havde overlevet 2. verdens krig.




På den tur lagde vi mærke til at der næsten i alle indkørsler stod enten en trailer, bådtrailer eller campingvogn. Du kunne virkelig mærke at du var kommet til et land (modsat Finland) hvor befolkningen havde penge. Flere at trailerne var meget ny, men stod henkastet rund omkring (og groet til i ukrudt og buske).







 Disen skjulte noget af bjergtoppene, men man kunne lige ane at der var skilifte på toppen af dem.


Vi fandt også en top med en rigtig flot udsigt over byen











Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km