Nordkapp tur-retur

Vi var virkelig spændte da vi startede torsdag d 18 juni ved 4-tiden fra Vejle. For ville turen leve op til vores drømme og hvordan var det at skulle rykke fra sted til sted (og fra hotel til hotel) hver dag.
Turen til Nordkapp havde været vores drøm i flere år, så forventningerne var  høje.


Da vi kørte retur tirsdag d 30. juni var vi begge to enige om at det virkelig havde været en fantastik tur, som vi begge havde nydt.  Vi havde nogle fantiske naturoplevelser (især Saltfjellet) og så havde Nordkapp virkelig levet op til vores forventninger.

I løbet af 2013/2014 besluttede vi os for at det skulle være sommerferien 2015 som skulle gå til Nordkapp og vi søgte derfor rundt på nettet for at finde information og inspiration.


Nogle ville have at man skulle køre op via Norge og ned via Finland/Sverige - dvs modsat som vi havde gjort. Det skulle være for at undgå at have solen i øjnene. Men hverken chaufførren eller passageren oplevede problemer med det.

Hvis du selv vil køre turen er der ikke så mange rejsebureauer at vælge imellem. Vi valgte meget hurtigt at det skulle være Nordictours vi ville købe rejsen fra. Inden vi købte rejsen forsøgte vi også selv at sætte turen sammen med stop i de samme byer (og næsten de samme hoteller). Vi kunne ikke gøre det billigere.

Prisniveauet i Norge vidste vi var højt, så derfor valgte vi at tage det tilbud som var med halvpension på størstepart af turen. Det fortrød vi ikke. Slet ikke når vi så priser på pizza i Norge på over 300 kr for en stor pizza.

Vi købte ikke meget rødvin på turen - når du fik en pris på 440 NOK for huset rødvin eller 140 NOK for et glas vin, så takkede vi nej. Øl kostede ofte omkring 90 NOK for 0,4-0,5 liter. Den dyreste øl var på 88 NOK og det var endda kun 0,3 liter.

Myggebalsam og spray blev medbragt på turen - blev kom hjem igen uden at blive brugt. For dels var vi ikke i de områder hvor der var mange myg, dels var vi der i starten af myggesæsonen.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)