Luleå – Rovaniemi (søndag d 21. juni - ca 250 km)

En af turens korte dage og vi var spændt på hvilken natur vi ville opleve i Finland. 

Det væsentlige skifte vi oplevede ved at køre fra Sverige til Finland var faktisk at bygninger og biler begyndte at blive mere slidt.

Vi skulle bo på julemandens hotel (som der findes mange af i Rovaniemi) og havde forventet/frygtet at vi skulle se rigtig meget julepynt både på hotellet og i byen. Men vi blev positivt overrasket. Til gengæld kunne vi mærke på temperaturen at vi var noget længere nord på.


I Pilke Science centeret
En af hoved attraktionerne i Rovaniemi er julemandens værksted som er beliggende direkte ved polarcirklen (og en oplevelseby med fokus på julemanden). Idet næste dags køretur også var en kort en, vedtog vi lynhurtig at gemme julemanden og polarcirklen til næste dag (idet vi kom direkte forbi dem på vores tur ud af Rovaniemi).

I stedet brugte vi tid på to store seværdigheder i byen. Nemlig Artikum og Pilke Science center. Vi valgte at købe en kombinations billet til de to seværdigheder

I Pilke Science centeret

Begge steder havde der meget stor fokus på miljøet og hvordan mennesker havde behandlet jordkloden. I Artikum var der desuden flere udstillinger om hvordan samerne levede (og i nogle tilfælde nok stadig lever). Det var meget interessant at se. Men det mest interessant var dog Pilke Science centeret.

I Pilke Science centeret - der skydes bjørne
på storskærm
Det var en udstilling/center hvor du blev opfordret til at lege med udstillingerne. Så vi prøvede bl.a. at skyde efter bjørne (nogle med mere held end andre).


klokken 22:25
I starten troede vi ikke at vi kunne opleve midnatssol fra hotelværelset. Men da klokken nærmede sig 22:30 kunne vi se at der var mulighed for det. 

Så vi valgte endnu en gang at holde os vågn til midnat for at nyde synet. Det er meget mærkeligt at kikke ud kl 22:30 så det så er vildt lyst og solen stadig højt oppe.
Klokken 23:04

Klokken 23:40


Midnatssolen tæt på



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)