Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Det var en af turens længere køredage, men vi kunne så se frem til at de næste to dage skulle vi kun køre i alt 600 km.

Vi havde håbet på at kunne nyde udsigten til den botniske bugt som vi kørte langs, men vejene gik ikke langs vandet så det var i stedet udsigt til fyr-, gran- og birketræer. Jo længere nordpå vi kom desto flere birketræer var der. Det var fascineret at se at der på hvad der lignede ren klippegrund groede en stor mængde træer. Samtidig undrede vi os endnu mere over barken på nåletræerne havde en mærkelig farve flere steder. Ved første øjekast virkede det som om alt barken manglede. Men der var i stedet tale om en sygdom i træerne (længe leve google).


Isbrydere i baggrunden

Billedet her viser ved første øjekast ”bare” et par palmer, noget strand – og nogle kedelig gule skibe som er i baggrunden. Men de gule skibe er faktisk fire isbrydere, som først lægger til kaj i maj måned når alt isen er væk. Det er noget vildt at tænke på at det først er i maj måned at der bliver isfrit – og i Danmark har vi solgte dem.

Klokken 16:50
I Luleå fik vi et værelse med udsigt til havnen, og det vendte perfekt så vi for første gang kunne opleve midnatssol. Solen gik ned ca 00:15, og kom op igen inden kl 01:00. Det er nogle fascinerende billeder som viser hvor lyst det nu var døgnet rundt 

Klokken 22:50

Klokken 22:55

Klokken 00:14

Klokken 00:17


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)