Honningsvåg – Hammerfest – Alta (onsdag d 24. juni ca 350 km)

Dagens køretur var ikke så lang, idet der var mulighed for at køre til Nordkapp igen. Men vejrudsigten om gråt og kedeligt vejr holdt stik.

Lidt svært at se, men det var faktisk en flot bro til øen hvor Hammerfest ligger
Derfor besluttede vi os til at tage en afstikker til Hammerfest i stedet for. Byen betragter sig selv om verdens nordligste by.  Hammerfest bliver også kaldet for Ishavsbyen

Våbenskjoldet i Hammerfest er (naturligvis) en isbjørn
I forhold til de små byer som du oplever i det nordlige Norge er der klart tale om en stor på by (ca 9.100 indbyggere). Det var en lidt spøjs oplevelse igen at gå i en by med masser af liv og butikker.


Hammerfeset kirke
En ældre landsby kirke i byen


Madonna statue uden for katolsk kirke
Formentlig på grund af det forhold at mange i byen i tidensløb har været fisker og dermed været udsat for den baske natur, så vi flere kirker og religiøse statuer.
Vægmaleri på katolsk kirke

Selve køreturen til og fra Hammerfest var en smuk tur og byen var også en oplevelse. Så det var klart en god omvej vi valgte.

Tulipaner som blomster - i slutningen af juni
Udsigt over havnen

Samtidig så vi både redningshelikopter og fly - det er som om næsten hver mellem stor by i Nord-Norge har deres egen flyveplads
Redningshelikopter
og flymaskine - vi troede i starten at det var et svævefly

Efter at have nydt en god frokost på havnen i Hammerfest, kørte vi videre til Alta. Men hvor der i Hammerfest havde været meget liv i byen, så var Alta lidt mere stille. Der er var butikker mv, men ikke samme sjæl/liv som vi oplevede Hammerfest.
Stadig en barsk natur
Naturen på køreturen fra Hammerfest til Alta var stadig barsk/gold med meget få træer. De eneste træer vi så fra Honningsvåg var næsten kun birketræer


Men i lange strækninger var der kun et par forkrøblet birketræer at se - rest var bart og der var stadig sne på bjergtoppene.






Der var ikke så meget at se i Alta ud over deres gamle kirke og Nordlyskatedralen. Du skal betale for komme ind i katedralen og efter et hurtig kik ind i den valgte vi at droppe at betale og gik igen. Den er mere flot udefra end indefra. I stedet gik vi til deres gamle kirke som var en flot gammel trækirke.















Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)