Örebro – Sundsvall (fredag d 19. juni - ca 500 km)

Broen i Sundsvall

Der er forskellige ruter til Sundsvall fra Örebro, så vi lod GPS’en bestemme og den ville via Uppsala. 

Det var så  planen at vi ville gøre et stop i Uppsala, men kombinationen af meget vejarbejde omkring Uppsala by (og især afkørslen til centrum) og det forhold at denne dag var helligdag i Sverige (Midsommer) gjorde at vi undlod det. 

I stedet gjorde vi et stop i Gävle som er der hvor Gevalia ligger. Bynavnet Gävle er på latinsk Gevalia. Det var en lidt kedelig by (syntes vi) så vi gik bare en kort tur rundt i byen inden vi kørte videre mod Sundsvall.
Udsigten fra hotelværelset til broen i Sundsvall

Her kørte vi over byens nye flotte bro, og fandt vores hotel som var beliggende centralt i byen – og med udsigt til broen. Samtidig kunne vi klart begynde at mærke at vi nærmere os ”midnatssolens land” for der var virkelig lyst langt op på aftenen.


Centrum i Sundvall - næsten mennesketomt
Byen var meget død, men det skyldtes at det var Midsommer dag, som i Sverige vist bedst kan sammenlignes med juleaften. I stedet for juletræ så samles man for at binde maj/midsommer stangen og så er resten af dagen hjemme med familien. I Sundsvall samles man ofte på Norraberget, men arrangementerne var overstået da vi nåede frem til byen. I stedet gik vi på jagt efter et spisested som havde åbent og fandt et hyggeligt asiatisk spisested (China Thai Restaurant på Rådhusgatan).



Dette dårlige billed er taget igennem vinduet i vores hotelværelse lørdag morgen kl 07:19 - der var allerede høj sol. Vi kunne begynde at mærke at vi var kommet tættere på midnatssolen






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)