Nordkapp (23 juni)


Turen ud til selve Nordkapp fortjener sin beretning. For var det fantastisk at stå på Nordkapp og vide at nu står du på det mest nordlige punkt i Europa, som du kan komme til i bil.
radar kuppel ved Nordkapp i horisonten

så kom vi tæt på den

Men køreturen fra Honningsvåg til Nordkapp var også fantastisk. Det tog ca 30 minutter at køre turen og det var virkelig det mest øde landskab vi har oplevet. Du kunne godt føle at du var på månen.




I de sidste 50-70 km før Honningsvåg så du næsten ingen træer og buske – kun dem som var i forbindelse med huse. Men på turen fra Honningvåg til Nordkapp var der intet. Kun klipper, græs og mos – samt masser af rensdyr og får. Samt naturligvis også en del sne.

De små "klatter" i sneen er faktisk rensdyr
Vi optog denne lille film igennem bilruden for at give et indblik i hvor øde det var – og der kan du også se nogle af cykelryttere vi mødte på turen. For der var mange som cyklede (og løb) på strækningen til Nordkapp. Vi mødte ferie-cykelister så lange nede som på strækningen mellem Alta og Tromsø.





udsigten ved Nordkapp

Udsigten fra selve klippen ud over vandet

Den meget kendte globus ved Nordkapp, hvor der var utrolig mange mennesker, for alle skal have tage billeder/selfi derfra. 



Så vi måtte da også lige have et enkelt selfi der fra



Når du går du lidt væk globussen er der nemt at få taget nogle flotte billeder.





Der var en mindesten for kong Oscars II besøg på Nordkapp den 2. juli 1873. På dette tidspunkt - næsten 100 år frem, skete besøgte på Nordkapp med at man kravlede op af klipperne.




For flere år siden blev vejen mellem Piteå og Nordkapp kaldt for midnattsolvegen. Statuen her indeholder de største af de bynavne som midnattsolvegen gik igennem.

Midnattsolvegen

Du kunne begynde at se nogle af de skyer og noget af den dis som metrologerne havde varslet at der ville komme på Nordkapp. Men det var stadig en utrolig flot udsigt



Der holder rigtig mange campingvogne og autocampere parkeret, klart med det formål at overnatte og nyde midnatssolen.
autocampere og campingvogne på række

Du kan naturligvis købe masser af souvenirs fra stedet – og et certifikat på at du har været der. Der er samtidig en udstilling (i kælderen) om Nordkapp. Den var meget interessant oplevelse.
Skarsvåg

På vejen tilbage til Honningsvåg gjorde vi stop i Skarsvåg som er den (verdens) nordligste fiskerby. En meget lille by, men den virkede ikke vildt turistet. Der er flere små byer på Magerøya som du kan overveje at gøre et stop i.

Fiskebådene i Skarsvåg

Det er en meget lille by

Inden vi kørte ud til Nordkapp havde vi tjekket vejrudsigten. Den sagde at skyet om aftenen og regn samt skyer næste dag. Så vi besluttede derfor at vi kun ville køre der ud den ene gang. Vi brugte en god times tid på Nordkapp og var heldig med vejret – der var høj solskin. Men skyerne begyndt at komme på hele øen ved aftenstid.

Der var diset da vi kom til Skarsvåg

Din billet til Nordkapp (255 NOK pr person) gælder 24 timer, så hvis du har lyst til det, kan du godt køre der ud næste dag igen.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)