Mo I Rana - Trondheim (søndag d. 28 juni - ca 500 km)


Denne dag var en af de lange køredag. Køreturen ville tage ca 6 1/2 time uden pauser. Samtidig havde vi begge et ønske om at opleve Trondheim.

Så da vi ikke umiddelbart kunne finde noget "must see" undervejs på turen, valgte vi i stedet blot at gøre et par stop undervejs for at nyde frokosten. Det var vist en af de bedste udsigter vi havde haft længe til frokost


Da vi ankom til Trondheim, var det i rigtig flot solskinsvejr. Der var rigtig meget liv i byen og vi snakkede om at det var den første storby vi havde oplevet på turen.


Det gode vejr gjorde at mange lå i parkerne eller ved vandet og slikkede sol. Byen Trondheim er kendt for alle træhuserne


Bakke bru var også meget besøgt at turisterne, hvilket var meget forståeligt med den flotte udsigt.

 Vi var blevet anbefalet at besøge Nidarsdomen som er ikke bare er en stor kirke i Trondheim. Mange af Norges konger er blevet kronet i kirken og kirken betragtes derfor som Norges nationalhelligdom og kroningskirke. Haakon den 7. var den sidste der blev kronet i kirken (i 1906), idet traditionen med at krone kongen derefter stoppede.





Det var en flot og meget stor kirke. Selve om billederne ikke viser det, så var der virkelig sort af mennesker ved indgangen. Derfor opdagede jeg første efter et stykke tid at du ikke må tage billeder i kirken (også selv om blitzen var slået fra).




 Derfor er der ingen billeder af altertavlen, som var rigtig flot. Det er virkelig en kirke som er et besøg værd.

Da vi var kommet uden for i lyset og varmen igen, besluttede vi os til at tage en af de markerede ruter rundt i byen. Den var på ca 5 km og gik langs Nidelva elven.

 Du kom også forbi havnen i Trondheim, hvor du kunne stå på en høj og nyde en flot udsigt


Øen  du lige kan skimte er Munkholmen som er fredet. Tidligere blev blev fæstningen brug til statsfængsel og der har også været et kloster på øen.


 Vi kom også forbi flere af byens andre kirker


Samtidig kunne vi Kristiansten fæstning, der er placeret på et højdedrag så den er til at se fra centrum af byen

 Dagen var en af de varmest på turen - omkring 25 grader. En kontrast til at vi få dage forinden havde haft omkring 8 grader om dagen.



Vi boede på et af Trondheims kendte hoteller - de er nemlig for 9. år i træk blevet kåret til at have Norges bedste morgenmad. Det kunne vi næste morgen klart tilslutte os.


Ikke det bedste billede - men klokken var ca 23:30 - og solen var stadig højt oppe i horisonten.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)