Alta - Tromsø (torsdag d 25. juni - ca 525 km)

For første gang vågnede vi op til en regnvejrsdag. 
Meget diset og tåget vejr

Lidt øv, for dagens tur til Tromsø indeholdt to færgeture hvor der skulle være en rigtig flot udsigt, men regnen og disen gjorde at vi ikke så så meget.  Men vi vedtog hurtigt at det kunne vi godt leve med, for vi havde oplevet Nordkapp i solskinsvejr, så måtte vi leve med den første regnvejrs dag.


Når du kører i Nord-Norge skal du være opmærksom på vejen. På køreturen til Tromsø mødte vi rigtig mange får som gik i siden/midt på vejen. De flytter sig ikke bare fordi der kommer en bil




Den første færge vi skulle ved var ved Olderdalen hvor vi kom i god tid til færgen, så vi havde lidt ventetid. Men det er ikke til at køre stærkt på disse strækninger så vi ville hellere være i lidt god tid, end presset. 



Sejlturen skulle være en flot naturoplevelse, men det var begrænset hvad vi så.



Sejlturen tog ca 40 minutter og så havde vi ca 30 minutters køretur til Svensby (by er vist så meget sagt) inden vi skulle med den næste færge. Men de to færgeruter hænger sammen, så du havde ca 40 minutter fra du kom i land med den første færge, til at den næste færge lagde til. Vi kunne konstatere at vi ikke var de eneste som skulle fra den ene færge til den anden. For vi kørte næsten i en samlet flot på ca 10 biler, hvor vi alle var klar over at vi havde god tid.


Endnu en sejltur i lidt dårligt vejr

Da vi nærmede os Tromsø stoppede det med at regne og disen forsvandt. Så vi kunne gå en god lang tur i byen.

Centrum af Tromsø er beliggende på en ø, så vi måtte over en lang bro, med en rigtig flot udsigt. Lige som vi kørte på broen kunne vi se at Ishavskatedralen samt en shell station tæt ved broen. Så det blev besluttet at gøre et stop der når vi kørte retur.

Når du kører i den nordlige del af Norge er det en god ide at du har styr på hvor du kan tanke, for det vil være synd at sige at der er masser af tankstationer. Men vi havde hjemmefra printet kørevejledninger ud fra Shell’s hjemmeside, så vi på den måde kunne se hvor der lå shell stationer undervejs på vores tur. Når du samtidig ikke køre så hurtigt, ja så bliver der ikke forbrugt så meget diesel.

Vi gik en tur rundt i Tromsø på gågaden og se både nogle flotte kirker (som vi så mange af på turen) og også en meget speciel bygning midt i byen. Det var byens bibliotek.
Tromsø bibliotek
Da vi gik rundt så vi også et par store "amerikanerbiler", som til vores store overraskelse blev brugt som ligvogn.
Jeps - det er ligvogne


Statue midt i byen
 Da vi havde lidt god tid valgte vi at gå til Ishavskatedralen i stedet for at køre derover næste dag. Det viste sig at være en rigtig god beslutning. 





For det var en smuk oplevelse at gå over broen (over 1 km lang) og nyde udsigten. Der er mange krydstogtsskibe som har et stop i Tromsø, så du kan også nyde synet af disse når du går over broen.








Kirken var også flot indefra, men du kan nemt nøjes med kun at se den udefra




Udsigten fra Ishavskatedralen til byen



Vi fandt også Tromsø Domkirke der er opført i 1861


Det er en rigtig flot trækirke, som dog godt kan trænge til lidt vedligeholdelse. Men aldren og klimaet taget i betragtning så holdt den sig rigtig godt.


Vi havde en rigtig smuk udsigt fra hotelværelsen, men man kan se at disen ikke helt har sluppet sit tag endnu



Et stykke ud i horisonten er Ishavskatedralen


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Furnes - Vejle (tirsdag d 30 juni - ca 900 km)

Sundsvall – Luleå (lørdag d 20. juni – ca 530 km

Tromsø - Narvik (fredag d 26 juni - ca 250 km)